Fryslân en Ljouwert gefeliciteerd, maak er een topjaar van!

Goedemorgen inwoners van Leeuwarden en Fryslân! Ik wens jullie een mooi en bijzonder jaar toe. Het voelt toch een beetje als nieuwjaarsdag, of niet?

opening
Foto: Ruben van Vliet via LF2018

Wie je bent, waar je bent, wat je hebt gedaan of wat je nog gaat doen in of voor dit bijzonder culturele jaar maakt niet uit! Het is niet belangrijk wie je bent want zoals Foppe de Haan gisteren zo mooi zei: er is maar één ras, het menselijk ras, wy binne allegear gelyk.

En, lieve mensen dit is een kans, een kans voor onze stad en provincie om ons te laten zien aan de rest van de wereld. In kleine en grote verhalen, door kleine en grote mensen.

Voor mij persoonlijk wordt het hoe dan ook een mooi jaar want ik mag in maart moeder worden. Daarnaast ben ik van plan om zoveel mogelijk te genieten van al die mooie verhalen dy't ús moaie provinsje ryk is! Verhalen die we dit jaar terug gaan zien en horen in muziek, voorstellingen, tentoonstellingen en andere vormen van cultuur.

Ik ben er klaar voor en ik ben trots op ús allegear om wa't wy binne! Neat mear, neat minder. #Grutsk

op

2018