Het leven is leuk en niet leuk - Mini Wini #WEEK34

wini-7918-01-01-2
Alles moet tegenwoordig altijd maar leuk zijn en iedereen moet gelukkig zijn, zoals op Instagram en Facebook. Maar het leven is niet alleen maar leuk het komt in grijs- en rozetinten.

Mijn lichte burn-out van jaren geleden, de ziekte van mijn moeder (die inmiddels gelukkig weer beter is) en het verlies van lieve mensen om me heen horen net zo goed bij mij als mijn succes. Dat vind ik een mooi besef. Wanneer ik tot dat besef kwam weet ik niet. Het is er ook heus niet altijd, zo af en toe komt het voorbij. Het is geen besluit, soms is het er en soms even niet.

Ik hoop dan ook dat wij ons kindje kunnen meegeven dat minder leuke gebeurtenissen net zo goed onderdeel zijn van het leven als leuke. Als ouder wil je het liefst dat je kinderen gelukkig zijn, maar ook zij gaan minder leuke dingen meemaken, of het nou gaat om gedumpt worden, buiten de groep komen te liggen een geschaafde knie of ziek worden.

wini-7938-01

Tegen de tijd dat wij ons kind loslaten, hebben we haar als het goed is veel meegegeven. Dus dan zeg ik:

"Ga maar. Maar als je je omdraait, dan staan wij achter je".

Ik beschouw dat denk ik straks als mijn belangrijkste opdracht: om dit proces goed te begeleiden. Dat raakt me, ik vind het spannend maar ook een ongelofelijk voorrecht. Nog even wachten… WEEK 34

Deze blog is mede geïnspireerd op een interview met Sophie Hilbrand - bedankt voor de inzichten

op

MiniWini, Wini