Wat heb ik het goed... - Mini Wini #WEEK30

wini-7933-01-01-2
Je hebt vorige week vast de beelden gezien van een Amerikaanse vrouw die uit het ziekenhuis op straat is gezet. In ziekenhuiskleding, zonder onderkleding en in een dun hemdje, loopt ze radeloos op straat. Een voorbijganger filmt het en zorgt dat ze later alsnog opgenomen wordt, volgens de NOS. Met tranen in mijn ogen en met open mond kijk ik naar mijn scherm. Wat een ellende…

Even schaam ik mij. Ik heb namelijk net goedkeuring ontvangen op een aanvraag bij het UWV en ondertussen krijg ik deze beelden onder ogen. De aanvraag is voor een ZEZ uitkering. Dit is een uitkering die je ontvangt als je zwanger bent voor de periode dat je met verlof bent. Tot voor kort kon je hier geen aanspraak op maken als ZZP’er en kreeg je alleen ‘verlofgeld’ als je in dienst was bij een werkgever.

In mijn ogen betekent dit dat ik niks hoef te doen maar toch geld krijg zodat ik straks een inkomen heb als ik even niet werk. Ik vind het ongelofelijk dat dit kan, wat een rijkdom. Natuurlijk zullen er ook in Nederland dingen zijn die beter kunnen. Maar als ik geconfronteerd word met het beeld van een Amerikaanse vrouw die half naakt in een bushokje plaats neemt op een koud bankje terwijl het amper nul graden is dan denk ik dat we het in Nederland best goed hebben.

Kortom, tel je zegeningen, wees gelukkig met alles wat je wél hebt en help mensen die het minder goed hebben dan jou. Samen kunnen we de wereld best een beetje mooier maken.

op

Wini, MiniWini